top of page

BIOGRAFIA


 

MINNA TERVAMÄKI

TANSSIJA-KOREOGRAFI
 

LATAA BIOGRAFIA (pdf)

Minna Tervamäki on tanssija-koreografi, jolla on taustallaan loistokas ura Suomen Kansallisbaletin tähtitanssijana. Nykyisin Tervamäen toiminta painottuu poikkitaiteelliseen yhteistyöhön koreografina. Tanssillisen kielen ytimessä on huippuunsa hiotun tekniikan avaaminen uudenlaisiin suuntiin – oli keskustelukumppanina sitten jazz, flamenco, sirkus tai kuvataiteet. Vuosien varrella Tervamäki on tehnyt yhteistyötä esimerkiksi saksofonisti Timo Lassyn, harmonikkataiteilija Kimmo Pohjosen, mediataiteilija Marita Liulian, flamencotanssija Kaari Martinin ja kuvataiteilija Hannaleena Heiskan kanssa. Koreografi tutkii teoksissaan baletista kumpuavaa, pehmeänä virtaavaa liikettä yhdistäen siihen voimaa, rentoutta ja ennalta-arvaamattomuutta.

 

Eri taiteenalojen välisissä, luovissa kohtaamisissa Tervamäki haluaa haastaa itsensä sisäistämään uudenlaisia tapoja hahmottaa tanssin dramaturgiaa. Yhteen kehoon mahtuu koreografin mukaan lukuisia tapoja luoda liikettä. Mitä ennakkoluulottomammin sekoitetaan aineksia ja katsotaan, mitä syntyy, sitä mielenkiintoisempi lopputulos voi parhaimmillaan olla. Visuaalisissa teoksissaan Tervamäki vaihtaa kärkitossut tunnelman mukaan korkokenkiin tai paljaisiin varpaisiin, ja välillä hän saattaa nousta rengastrapetsilla korkeuksiin pyörimään.

 

Tervamäellä on tanssijanuransa alusta lähtien ollut tarve luoda ja tuoda esille myös henkilökohtaista liikettä. Nuoren, ideoita pursunneen tanssijan yritystilaisuuksiin ja muotinäytöksiin tekemät, lyhyet tanssiteokset ovat toimineet kasvualustana oman liikkeen löytymiselle ja koreografin työlle. Myös Kansallisbaletissa avautuneet mahdollisuudet tanssia laajalla skaalalla huippukoreografien, kuten Jorma Elon, Mats Ekin, Jorma Uotisen, Ohad Naharinin ja William Forsythen teoksissa ovat rikastuttaneet Tervamäen suhdetta taiteelliseen luomiseen.

 

Tervamäki debytoi koreografina vuonna 2005 ensi-iltansa saaneella teoksella Something Else? Sittemmin hän on luonut reilut parikymmentä teosta.

KOREOGRAFI

Tervamäki debytoi koreografina vuonna 2005 ensi-iltansa saaneella teoksella Something Else? Sittemmin hän on luonut reilut parikymmentä teosta.  

Kuva teoksesta 'Jälki - Trace' 
kuvataiteilija Hannaleena Heiskan kanssa. 

TUTUSTU TEOKSIIN >

TANSSIJA

Minna Tervamäki esiintyi yli 25-vuotisen tanssijakiinnityksen aikana Kansallisbaletissa lähes kaikkien arvostetuimpien klassisten balettien päärooleissa.

LUE LISÄÄ >

VALMENTAJA

Taiteellisen työn rinnalla Minna Tervamäki toimii esiintymisvalmentajana.

Hän toimii myös luennoitsijana yrityksissä, yhteisöissä ja seminaareissa. Inspiroivissa luennoissaan Minna käsittelee ajattelutaitoja ja tuo esiin muutosten rakentavaa kohtaamista. 

LISÄTIETOJA VALMENNUKSESTA JA LUENNOISTA > 

TILAA VALMENNUS TAI LUENTO >

KOREOGRAFI
TANSSIJA
VALMENTAJA
bottom of page