top of page
Anchor TOP

TEOKSET
 

JÄLKI - TRACE

MINNA TERVAMÄKI / HANNALEENA HEISKA

JÄLKI - TRACE

Jälki on monitaiteellinen esitys, joka on kehittynyt kuvataitelija Hannaleena Heiskan ja tanssija/koreografi Minna Tervamäen yhteistyössä. Jälki tulee tapahtumaksi kahden esittämis- ja ilmaisutavan kohtaamisessa, niiden hetkellisyydessä. Se on tilassa ja ajassa artikuloituva ja aktualisoituva teos, jonka performatiivisessa läsnäolossa yhdistyvät maalaus ja tanssi, värit ja kehon liike, kahden tekijän katseet ja syvällinen vuorovaikutus. Kyse on avaavasta, ei rajaavasta, toistosta, toiston nyansseista ja aktualisoinneista.
 

Teos korostaa esityksen ja teoksen ajallisuutta, tilallisuutta ja hetkessä tapahtuvan vuorovaikutuksen sisällön hahmottamista ja pohtimista. Jälki-projekti ei keskity metatasoihin, se ei ole huolestunut nykytanssin diskurssin valtavirran mukaisesti siitä mitä tapahtuu tanssin/koreografian jälkeen, vaan se on kiinnostunut siitä, mitä tapahtuu teon aikana, sen sisällä, sen myötä.
 

Jälki-prosessi kysyy ja kyseenalaistaa itseään ja tekemistään: mitä tapahtuu esityksen/teoksen aikana? Mikä tekee siitä sen mitä se on, mitä se haluaa olla? Suhteessa itseensä, suhteessa kokeilevan performatiivisen tekojen perimää, osana aina Bauhaukseen linkittyvää minimaalista kehollista ja geometrista esitystä.
 

Jälki-projekti on ennen kaikkea sarja konkreettisia tekoja, toinen toiseensa rakentuvia ja kehittyviä taiteellisia ja tutkimuksellisia interventioita, joissa artikuloituu tekojen muuttuva samuus.
 

KATSO VIDEO >

Konsepti: Minna Tervamäki & Hannaleena Heiska
Esitys: Minna Tervamäki & Hannaleena Heiska
Äänisuunnittelu: Benjamin Herala
Videokuvaaja: Ali Kesanto
Editointi: Ali Kesanto
Ensi-ilta: 11.11.2016
Tuotanto: Minna Tervamäki & Hannaleena Heiska, EMMA – Espoo Museum of Modern Art 
Kesto: 30 - 40"

ARVOSTELUITA

 

“JÄLKI” OLI ERINOMAINEN MENESTYS MONELLA TAVALLA"

Pilvi Kalhama,The Director of EMMA-Museum of Modern Art, Espoo, Finland

 

"KAHDEN ERILAISEN TAITEILIJAN YHTEISTEOS YLITTÄÄ TAITEEN RAJAPINTOJA"

Rebecca Suoranta, Finnland-Institut in Deutschland -blogi 8.01.2018

 

"ESITYS OLI SUURI MENESTYS BERLIINISSÄ JA SUOSITTELEMME SITÄ LÄMPIMÄSTI"

Laura Hirvi, Suomen Saksan-instituutin johtaja

 

LUE LISÄÄ >

TEOKSEN VERKKOSIVUT >

VIDEO JÄLKI
Jälki / The Trace teaser 2
Play Video
ARVOSTELUITA JÄLKI

ARVOSTELUITA

 

“Hannaleena Heiskan ja Minna Tervamäen esitys “Jälki” oli erinomainen menestys monella tavalla. Neljässä osassa esitetty teos lisäsi jokaisella kerralla museon katsojamäärää ja kasvatti huomiota sosiaalisessa mediassa tehden teoksesta yhden rakastetuimmista ja seuratuimmista liveteoksista, mitä museossa on esitetty. Yhteistyö näiden ammattilaisten välillä oli erityisen dialogista ja sujuvaa. Uniikkina teoksena Heiskan ja Tervamäen teos todella ansaitsee jatkaa kiehtovaa kehittymistä eri paikoissa saavuttaakseen entistä isompia yleisöjä. Tästä syystä voin kovasti rohkaista muita instituutioita lähtemään lumoavalle matkalle Jälki-teoksen kanssa.“

Pilvi Kalhama,The Director of EMMA-Museum of Modern Art Espoo Finland. 

“Tanssija Minna Tervamäki ja kuvataiteilija Hannaleena Heiska luovat uutta ja haastavat itsensä nykytanssia, balettia, kuvataidetta ja performanssia yhdistävässä Jälki – Spuren -esityksessä. Kahden erilaisen taiteilijan yhteisteos ylittää taiteen rajapintoja ja mahdollistaa erityislaatuisia kohtaamisia taiteen parissa.” 

Rebecca Suoranta, Finnland-Institut in Deutschland -blogi 8.01.2018 

"Suomen Saksan-instituutilla oli ilo esitellä Minna Tervamäen ja Hannaleena Heiskan Jälki -performanssi täydelle berliiniläisyleisölle. Esitys oli suuri menestys Berliinissä ja suosittelemme sitä lämpimästi muillekin tapahtumajärjestäjille."

Laura Hirvi, Suomen Saksan-instituutin johtaja

YHTEYDET >

bottom of page