top of page
Anchor TOP

TEOKSET
 

FROM THE GRAMMAR OF DREAMS -

LOHN

MINNA TERVAMÄKI / PIA FREUND

FROM THE GRAMMAR OF DREAMS - LOHN

Poikkitaiteellinen konsertti tuo yhtyeen kolme ansioitunutta taitelijaa: Saariahon vokaalimusiikin tulkkina tunnetuksi tullut Sopraano Pia Freundin, kamarimuusikon ja maamme kansainvälisesti menestyneimmän jousikvartetti Meta4:n jäsenen Minna Pensolan, sekä tähtitanssija Minna Tervamäen.

 

Illan avaavassa Kaija Saariahon ”From the Grammar of Dreams” -teoksessa käytettävät sanoitukset ovat poimittuja Sylvia Plathin teoksista. Kerronta on vahvaa ja käsittelee niin elämää kuin kuolemaa, pakenemista hulluuteen sekä itsetuhoisuuteen ja sitä vastaan taistelemista. Tästä huolimatta teoksen loppukaneetissa kivulias painajainen päättyy päivänvaloon ja elämään.

 

Saariahon toinen teos “Lonh” puolestaan kertoo ihmisyyden ikiaikaisista perusteemoista; rakkaudesta, kuolemasta, lähtemisestä, kaipaamisesta. Virallisesti teos seuraa löysästi runomittaa ja on näin ollen jaettu yhdeksään osaan. Elektronisessa osassa, tekstin voi kuulla kolmella kielellä: oksitaani (provensaali), ranska ja englanti.

 

Kokonaisuuden täydentää Gustav Holstin ”Neljä laulua sopraanolle ja viululle” sekä Arvo Pärtin ”En sang vor langen Jahren” sekä Minna Pensolan ja Minna Tervamäen elävä improvisaatio.

KATSO VIDEO >
 

OTA YHTEYTTÄ >

Sopraano: Pia Freund 

Viulu: Minna Pensola

Koreografia, tanssi: Minna Tervamäki 
 

Musiikki:

Kaija Saariaho:

Unien kieliopista (From The Grammar Of Dreams) (1988)

Gustav Holst:       

Neljä laulua sopraanolle ja viululle op. 35 (1917)

Kaija Saariaho:

Lonh (1996) sopraanolle ja elektroniikalle

Puvustus ja visualisointi: Erika Turunen, Minna Tervamäki, Pia Freund

Valot: Antti Kuivalainen

TEOKSISTA

 

”Illan teokset ovat voimakkaita sekä tunnelmaltaan, että sisällöltään. Ne vaikuttivat suoraan tunteisiini ja teokset lähtivät syntymään kuin itsestään. Erityistä on se, että Pian ja minun ideat olivat usein aivan yhteneväisiä, vaikka emme olleet vielä edes kertoneet niistä toisillemme”.
– Minna Tervamäki

VIDEO GRAMMAR OF DREAMS
Minna Tervamäki — From the Grammar of Dreams (Trailer)
Play Video
bottom of page