top of page
Anchor TOP

UUTISIA JA TIEDOTTEITA

TIEDOTE 4.2022

Lataa tiedote (pdf)Minna Tervamäki kymmenen vuotta freelancerina
 

Työntäyteinen kevät sisältää niin uutuusteoksia kuin Helsingin kansainvälisen balettikilpailun puheenjohtajuuden

Tähtitanssijatar Minna Tervamäen liike ei pysähtynyt siihen, kun hän 10 vuotta sitten jäi eläkkeelle Suomen kansallisbaletista, vaan vuodet ovat täyttyneet niin omista esiintymisistä, koreografioista kuin monipuolisesta työskentelystä kouluttajana ja valmentajana.

 

Tasan kymmenen vuotta sitten, oli Minna Tervamäen jäähyväisnäytös Suomen kansallisbaletissa. Sen jälkeen alkoi yhä jatkuva kiihkeä vaihe freelancer-koreografina ja tanssijana sekä myös yksityisyrittäjänä. Kuluvan kevään uutuusteoksiin kuuluvat mm. yhteistyössä Kati Outisen kanssa toteutetun moniaistillisen Try Me Good King -teoksen esitykset Helsingin Aleksanterin teatterissa. Syksyllä 2021 kantaesityksensä saanut Björn Weckströmin teoksista inspiraationsa saanut Heaven’s Gate nähdään niin ikään Aleksanterin teatterissa toukokuussa. Kesäkuussa esitetään Naantalin Musiikkijuhlilla Tervamäen ohjaama ja koreografioima säveltäjä Olli Kortekankaan kirkko-ooppera Ende und Beginn. 

 

Keväällä valmistuu myös lyhytelokuva kuvataiteilija Hannaleena Heiskan kanssa, joka tulee osaksi vuonna 2023 valmistuvaa näyttelyä taidemuseo EMMAAn. Monimuotoinen yhteistyö Heiskan kanssa on jatkunut jo lähes 10 vuotta.

 

Minna Tervamäki on myös Helsingin kansainvälisen balettikilpailun hallituksen puheenjohtaja. Tänä vuonna yhdeksättä kertaa järjestettävä kilpailu nähdään Oopperatalossa 31.5.–6.6., jolloin kaiken kaikkiaan 81 nuorta tanssijaa 20 maasta ottaa toisistaan mittaa tässä kansainvälisesti arvostetussa balettikilpailussa. 

 

Tervamäki esiintyy myös maaliskuussa taltioidulla musiikkivideolla Running out of time yhdessä lauluyhtye Rajattoman ja Club for Fiven kanssa. Kappaleen tavoitteena on tukea avustusjärjestöjä Ukrainan hätäaputyössä. 

 

Vuosiin on mahtunut yhteistyötä monien merkittävien taiteilijoiden kanssa ja osa yhteistyöprojekteista on kestänyt jo vuosia. Omia koreografioita on syntynyt yhteensä parikymmentä. Yhteistyö huippumuusikoiden kanssa on rikastuttanut Tervamäen tapaa tehdä tanssia.Tervamäen ja nykyflamencon edelläkävijä Kaari Martinin yhteinen teos On a String Jean Sibeliuksen viulukonserttoon. Demonisen ja herkän teoksen ovat tulkinneet Tervamäen ja Martinin kanssa yhteistyössä viulisti Minna Pensola ja pianisti Heini Kärkkäinen. Yhteistyössä harmonikkavelho Kimmo Pohjosen kanssa syntyi intensiivinen ja arvostelumenestyksen saanut Bright Shadow. Teos on sen jälkeen nähty mm. Kansallisoopperassa ja Kölner Philharmoniessa. Marita Liulian ja Ima Iduozeen kanssa yhteistyössä syntynyt Swan Song yhdistää puolestaan tanssia, elävää musiikkia, videota ja robottikameroita.

 

Minna Tervamäen monipuolinen toiminta myös valmentajana ja puhujana on konkretisoitunut mm. Minnan metodit -kirjaan, jossa hän henkilökohtaisten kokemustensa pohjalta antaa neuvoja niin fyysiseen kuin henkiseen jaksamiseen ja kertoo, miten eri taitojen ja harjoitusten kautta voi yhä uudestaan pyrkiä ja yltää huippusuorituksiin. Hän on myös järjestänyt kirjaan pohjautuvia harjoitustapahtumia eri puolilla Suomea.

 

 

Lisätiedot:

 

Minna Tervamäki, 040 725 0586

Lataa tiedote (pdf)

bottom of page