Tampere Chamber Music 15.18.2.2018

Tampere Champer Music tulee taas!

TAMPERE CHAMBER MUSIC 2018 ”Musiikki ja hyvinvointi soivat yhdessä” festivaali pidetään 15.-18.2.2018 Tampereella. Talven 2018 festivaaliteemana on RYTMI-aika-ajattomuus-syklit.

Minna esiintyy festivaaleilla muiden huippunimien kanssa seuraavissa teoksissa:

TORSTAI 15.2
KONSERTTI 1

”kaipaus-taivas-kypsyys”
klo 19.00, Tampere-talo, Pieni sali
Ralf Gothóni: Trio “Peregrina”

LAUANTAI 17.2
KONSERTTI 4

”yksinäisyys-lapsenmielisyys-ihme”

klo 19.00, Musiikkiakatemia, Pyynikkisali

Ramón Paús: Madera Ocaso

Steve Reich: Electric Counterpoint Ismo Eskelisen kanssa

SUNNUNTAI 18.2
BRUNSSIKONSERTTI

”muistot-odotus-haaveet”

klo 11.30-13.30, Grand Hotel Tammer

Pjotr Tsaikovski: Teoksia viululle ja pianolle

Jean Sibelius: Teoksia viululle ja pianolle

MINNAN METODIT

Minna Tervamäen workshop

klo 17.00-19.00, Musiikkiakatemia, Pyynikkisali, liput 18 e

 

Valtakunnallinen Suomi 100 -juhla

Valtakunnallinen Suomi 100 -juhla järjestettiin lauantaina 2.12.2017 Oulussa. Juhla on musiikin, tanssin, sirkuksen ja uuden teknologian matka suomalaiseen luontoon, sukupolvien kohtaamiseen ja yhdessä tekemiseen.

Jaakko Kuusiston teos kymmenelle orkesterille

Ohjelman avaa juhlavuoden ainutlaatuinen tilausteos Yhdessä, joka on Jaakko Kuusiston säveltämä teos kymmenelle suomalaiselle orkesterille. Siinä maailman suurin sinfoniaorkesteri tuo musiikillisen tervehdyksensä satavuotiaalle Suomelle.

Mukana ovat Jyväskylä Sinfonia, Kuopion kaupunginorkesteri, Kymi Sinfonietta, Lapin kamariorkesteri, Sinfonia Lahti, Tapiola Sinfonietta, Turun Filharmoninen Orkesteri, UMO Jazz Orchestra, sekä koko juhlan orkesterina yhdessä esiintyvät Oulu Sinfonia ja Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri kapellimestari Jaakko Kuusiston johdolla.

Taiteet ja taiteilijat kohtaavat

Illan aikana kohtaavat eri taiteenlajit ja taiteilijat kuten klassista ja jazzia yhdistävät viulisti Tami Pohjola ja jazztrumpetisti Verneri Pohjola.

Sirkustaiteilija Mika Formunen tuo oman visionsa säveltäjä Einojuhani Rautavaaran klassikkoteokseen Cantus Arcticus. Tanssija Ima Iduozee nousee lavalle jazzpianisti Iiro Rantalan kanssa.

Ohjelmassa näyttäytyvät uusi teknologia ja katutanssi sekä Susanna Leinonen Companyn vahvat suomalaiset naiset.

Mittavan uran Suomen kansallisbaletin tähtitanssijana tehnyt Minna Tervamäki kokoaa eri tanssilajit yhteen Kalevi Ahon teokseen Sinfoniset tanssit, joka kuvaa Sammon taontaa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö mukana

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja puoliso, rouva Jenni Haukio kunnioittavat juhlaa läsnäolollaan.

Valtakunnallista Suomi 100 -juhlaa isännöivät pääministeri Juha Sipilä ja Oulun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Hänninen.

Katso lähetys Yle Areenasta

On a String Lahden Sibelius-festivaaleilla 3.9.

On a String

Tähtitanssija Minna Tervamäen ja nykyflamencon edelläkävijän, koreografi Kaari Martinin tanssiteos On a String on tulkinta Sibeliuksen viulukonsertosta. Teoksessa kohtaavat perinne ja nykyisyys, suomalaisuus ja kansainvälisyys sekä herkkyys ja demonisuus.

Naiset lähestyvät Sibeliusta flamencon musikaalisuuden ja herkkyyden sekä nykybaletin ilmaisukeinojen kautta. Heidän mukaansa Sibeliuksen viulukonsertto puhuttelee, koska se on suora ja rehellinen, ja siinä on ajatonta kapinallista asennetta.

Viulu – Minna Pensola
Piano – Heini Kärkkäinen
Tanssi – Kaari Martin & Minna Tervamäki

Aika: Su 3.9.2017 klo 11:00
Paikka: Sibeliustalon Pääsali
Kesto: Noin tunti, ei väliaikaa.
Liput: 10 – 20 € Osta liput

Swan Song & Bright Shadow Alminsalissa 13.-14.10.

Swan Song

Marita Liulian ohjaama tanssia, multimediaa ja elävää musiikkia yhdistävä tanssiteos on saanut inspiraationsa tähtitanssija Minna Tervamäen elämäntyöstä – ja baletin kuolevista joutsenista. Swan Song nostaa esiin ajankohtaisia teemoja vieraan kohtaamisesta ja elämän arvaamattomuudesta. Videoita ja robottikameraa hyödyntävä draaman ensi-ilta oli Aleksanterin teatterissa 2014.

Tekijät

Ohjaus, käsikirjoitus, visualisointi, puvut, tuotanto  – Marita Liulia
Tanssi, koreografia – Minna Tervamäki, Pontus Alexander Sundset
Musiikki – Mikko Perkola, Tomas Djupsjöbacka, Ali Kesanto
Valot ja näyttämösuunnittelu – Antti Kuivalainen
Äänisuunnittelu – Tuomas Norvio
Tuotanto – Marita Liulia, Medeia Oy

 

Bright Shadow

Minna Tervamäen ja Kimmo Pohjosen yhteistyö alkoi Kansallisoopperan lavalta vuonna 2011. Säkenöivä duo hurmasi yleisön täydellisesti ja yhteistyö jatkui Oulun Musiikkijuhlilla 2013 kantaesitetyllä Bright Shadow’lla. Pohjosen väkevä energia haastaa herkän ja intensiivisen Tervamäen. Yleisö pääsee seuraamaan tahtojen taistoa ja voimien vääntöä, kun nämä kaksi karismaattista taiteilijaa kohtaavat. Suurin voima löytyy rauhasta ja tasapainosta.

Tekijät

Tanssi, koreografia – Minna Tervamäki
Muusikko, säveltäjä  Kimmo Pohjonen
Valosuunnittelu  Antti Kuivalainen
Äänisuunnittelu  Tuomas Norvio
Puvut   Marita Liulia, Erika Turunen, Minna Tervamäki

Esitykset:
Perjantai 13.10.2017 klo 19:30 Osta liput
Lauantai 14.10.2017 klo 15:00 Osta liput
Esityksen kesto 45 min.

JÄLKI – MITÄ JÄÄ TAITEESTA?, 11-27.11.2016, EMMA Espoon modernin taiteen museossa

Jälki-esitys ylittää taiteen rajapintoja ja luo vuoropuhelun kuvataiteen ja tanssin välille EMMAn Kosketus-näyttelyssä.
Tanssitaiteilija Minna Tervamäen ja kuvataiteilija Hannaleena Heiskanteos on esitys, joka on syntynyt prosessissa, yhteisen työskentelyn kautta. Kahden erilaisen taiteilijan yhteisteos mahdollistaa yleisölle erityislaatuisia kohtaamisia taiteen kanssa, herättää keskustelua taiteesta ja taiteen tekemisestä sekä tuo esiin taiteilijoiden luomisprosessia.
Esitys rakentuu neljästä kohtauksesta, jotka ovat toisaalta itsenäisiä esityksiä, mutta joita voi myös seurata prosessina ja jatkumona. Kukin esitys on n. 30 min. Katsojat voivat palata joka viikko katsomaan teoksen etenemistä.

Esitys on osa EMMAn 10-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Esitykset:

Perjantai 11.11 klo 17.30
Perjantai 18.11 klo 17.30
Lauantai 26.11 klo 14.00
Sunnuntai 27.11 klo 14.00
Yhden esityksen kesto noin 30 min.

Minna Tervamäki & Marzi Nyman 4 Koko Jazz Clubilla 3.9.2016

Kuukauden ensimmäinen lauantai on tanssin ja jazzin juhlaa. Sarja käynnistyy supertähti Minna Tervamäen tanssi-improvisaatiolla Marzi Nymanin uuden kvartetin kanssa.

Minna Tervamäki on Suomen Kansallisbaletin tähtitanssija. Hän on esiintynyt jo kolmatta vuosikymmentä kestävän uransa aikana lähes kaikissa arvostetuimmissa klassisen baletin päärooleissa sekä merkittävien nykykoreografien teoksissa. Tervamäki on esiintynyt erilaisissa gaaloissa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Jäätyään eläkkeelle Kansallisbaletista keväällä 2012 Tervamäen toiminta on painottunut yhä enenevissä määrin poikkitaiteelliseen yhteistyöhön.

Tervamäki on saanut arvostetun Philip Morris Dance Flower Award -palkinnon vuonna 1997, Edvard Fazer -palkinnon vuonna 2000, Libris Award -palkinnon vuonna 2006 ja Imatran Balettigaalan tunnustuspalkinnon vuonna 2009. Syksyllä 2011 hänelle myönnettiin Suomen Leijonan ritarikunnan ensimmäisen luokan ritarimerkki. Lokakuussa 2011 Minna Tervamäelle myönnettiin Muusikkojen liiton tunnustuspalkinto.

Musiikin todellinen moniosaaja Marzi Nyman improvisoi ilman turvaverkkoa uuden kvartettinsa kanssa. Kokenut trumpetistitähti Jukka Eskola toimii solistina Nymanin rinnalla.

Minna Tervamäki, tanssi
Marzi Nyman, kitara
Jukka Eskola, trumpetti
Timo Hirvonen, basso
Jussi Lehtonen, rummut
Klubia emännöi jazztanssija Wilma-Emilia Kuosa

Lisätietoa ja liput

Filosofian yö 2.9.2016

Filosofian yö on 12 tuntia poikkeuksellisia puheenvuoroja, lentäviä ajatuksia ja taide-elämyksiä, aina iltaseitsemästä aamuseitsemään. 20 minuutin puheet, yllättävät performanssit ja musiikki jatkuvat läpi yön, ruumiin ravintoa unohtamatta. Mukana on suomalaisia sekä kansainvälisiä filosofeja alansa huipulta.

Luvassa 4 lyhyttä tanssinumeroa filosofian yön teemoista.

 

Lisätietoa tapahtumasta

Minnan metodit Turun Musiikkijuhlilla 17.8.2016

KEHON- JA MIELENHALLINNAN TUNTI!
Haluatko olla avoin, rento ja ryhdikäs?

Tervetuloa Turun musiikkijuhlien liikunnalliseen tapahtumaan Turun Veritas-stadionilla ke 17.8.2016 klo 17!

Tapahtuma on maksuton yleisötapahtuma, jossa yleisö pääsee urheilemaan ja hoitamaan mieltä balettitanssija Minna Tervamäen ohjauksessa.

“Minnan metodit koostuvat niistä keinoista, joilla olen itse huolehtinut fyysisestä ja henkisestä jaksamisestani ja pyrkinyt uudestaan ja uudestaan huippusuorituksiin. Kokonaisuus sisältää ajattelu- ja asennetaitoja, hyvinvointia ja liikkuvuutta lisääviä, kehoa avaavia ja vahvistavia harjoituksia, palautumis- ja rentoutumismetodeja sekä mielikuvaharjoitteita.”

VAPAA PÄÄSY! / FRITT INTRÄDE! / FREE ENTRANCE!
Kesto reilu tunti. Sateen sattuessa tilaisuus perutaan.

Mukaan tarvitset vain oman joogamaton/jumppa-alustan ja liikuntaan soveltuvan asun.

Yhteistyössä Turun kaupunki

Lisätietoja: info@tmj.fi ja  www.tmj.fi

Lisätietoa Minnan metodeista

Minnan Metodit -kurssi jälleen Lauttasaaressa

Minnan Metodit jälleen Lauttasaaressa 19.-20.9.2015

Keväällä suuren suosion saavuttanut Minna Tervamäen Minnan Metodit -tiiviskurssi saa syksyllä jatkoa. Kurssi järjestetään 19.-20.9.2015 Lauttasaaren Liikuntakeskuksella.

Kurssin aikataulu on molempina päivinä klo 12.15-14.15.

Kurssin hinta verkkokaupassa on 109€.

Ilmoittautumiset timo.nuutinen@liiku.net

Lisätietoja: minna@minnatervamaki.com

MARITA LIULIAN OHJAAMA SWAN SONG KUOPIO TANSSII JA SOI FESTIVAALILLA 15. JA 16.6.

Marita Liulia & Co.

Swan Song
Joka hetkessä asuu ikuisuus

Medianoita Marita Liulian uutuusteos Swan Song yhdistää multimediaa, tanssia ja musiikkia. Tanssin tähdet Minna Tervamäkija Ima Iduozee kohtaavat muusikot Tomas Djupsjöbackan (sello) ja Ali Kesannon(electronica). Esityksen sähköisestä visualisoinnista vastaavat Liulia ja Antti Kuivalainen.

Iltaan sisältyy Liulian Kuolemantanssi-trilogian toinen osa. Lyhytelokuvan päärooleissa kuusivuotias Vilma Kolehmainen, Minna Tervamäki jaMarianne Möller.

Swan Song nostaa esiin ajankohtaisia teemoja vieraan pelosta ja elämän arvaamattomuudesta. Voittamalla pelkonsa ihminen uudistuu ja toteuttaa unelmansa.

Ei ole koskaan liian myöhäistä tarttua hetkeen, jossa asuu ikuisuus.

15. & 16.6. klo 21.00
Kuopion kaupunginteatteri, Minna -näyttämö
Kesto 115 min, väliaika
Liput alk. 51,50€

Kuopio tanssii ja soi