JÄLKI – MITÄ JÄÄ TAITEESTA?, 11-27.11.2016, EMMA Espoon modernin taiteen museossa

Jälki-esitys ylittää taiteen rajapintoja ja luo vuoropuhelun kuvataiteen ja tanssin välille EMMAn Kosketus-näyttelyssä.
Tanssitaiteilija Minna Tervamäen ja kuvataiteilija Hannaleena Heiskanteos on esitys, joka on syntynyt prosessissa, yhteisen työskentelyn kautta. Kahden erilaisen taiteilijan yhteisteos mahdollistaa yleisölle erityislaatuisia kohtaamisia taiteen kanssa, herättää keskustelua taiteesta ja taiteen tekemisestä sekä tuo esiin taiteilijoiden luomisprosessia.
Esitys rakentuu neljästä kohtauksesta, jotka ovat toisaalta itsenäisiä esityksiä, mutta joita voi myös seurata prosessina ja jatkumona. Kukin esitys on n. 30 min. Katsojat voivat palata joka viikko katsomaan teoksen etenemistä.

Esitys on osa EMMAn 10-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Esitykset:

Perjantai 11.11 klo 17.30
Perjantai 18.11 klo 17.30
Lauantai 26.11 klo 14.00
Sunnuntai 27.11 klo 14.00
Yhden esityksen kesto noin 30 min.

Minna Tervamäki & Marzi Nyman 4 Koko Jazz Clubilla 3.9.2016

Kuukauden ensimmäinen lauantai on tanssin ja jazzin juhlaa. Sarja käynnistyy supertähti Minna Tervamäen tanssi-improvisaatiolla Marzi Nymanin uuden kvartetin kanssa.

Minna Tervamäki on Suomen Kansallisbaletin tähtitanssija. Hän on esiintynyt jo kolmatta vuosikymmentä kestävän uransa aikana lähes kaikissa arvostetuimmissa klassisen baletin päärooleissa sekä merkittävien nykykoreografien teoksissa. Tervamäki on esiintynyt erilaisissa gaaloissa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Jäätyään eläkkeelle Kansallisbaletista keväällä 2012 Tervamäen toiminta on painottunut yhä enenevissä määrin poikkitaiteelliseen yhteistyöhön.

Tervamäki on saanut arvostetun Philip Morris Dance Flower Award -palkinnon vuonna 1997, Edvard Fazer -palkinnon vuonna 2000, Libris Award -palkinnon vuonna 2006 ja Imatran Balettigaalan tunnustuspalkinnon vuonna 2009. Syksyllä 2011 hänelle myönnettiin Suomen Leijonan ritarikunnan ensimmäisen luokan ritarimerkki. Lokakuussa 2011 Minna Tervamäelle myönnettiin Muusikkojen liiton tunnustuspalkinto.

Musiikin todellinen moniosaaja Marzi Nyman improvisoi ilman turvaverkkoa uuden kvartettinsa kanssa. Kokenut trumpetistitähti Jukka Eskola toimii solistina Nymanin rinnalla.

Minna Tervamäki, tanssi
Marzi Nyman, kitara
Jukka Eskola, trumpetti
Timo Hirvonen, basso
Jussi Lehtonen, rummut
Klubia emännöi jazztanssija Wilma-Emilia Kuosa

Lisätietoa ja liput

Filosofian yö 2.9.2016

Filosofian yö on 12 tuntia poikkeuksellisia puheenvuoroja, lentäviä ajatuksia ja taide-elämyksiä, aina iltaseitsemästä aamuseitsemään. 20 minuutin puheet, yllättävät performanssit ja musiikki jatkuvat läpi yön, ruumiin ravintoa unohtamatta. Mukana on suomalaisia sekä kansainvälisiä filosofeja alansa huipulta.

Luvassa 4 lyhyttä tanssinumeroa filosofian yön teemoista.

 

Lisätietoa tapahtumasta

Minnan metodit Turun Musiikkijuhlilla 17.8.2016

KEHON- JA MIELENHALLINNAN TUNTI!
Haluatko olla avoin, rento ja ryhdikäs?

Tervetuloa Turun musiikkijuhlien liikunnalliseen tapahtumaan Turun Veritas-stadionilla ke 17.8.2016 klo 17!

Tapahtuma on maksuton yleisötapahtuma, jossa yleisö pääsee urheilemaan ja hoitamaan mieltä balettitanssija Minna Tervamäen ohjauksessa.

“Minnan metodit koostuvat niistä keinoista, joilla olen itse huolehtinut fyysisestä ja henkisestä jaksamisestani ja pyrkinyt uudestaan ja uudestaan huippusuorituksiin. Kokonaisuus sisältää ajattelu- ja asennetaitoja, hyvinvointia ja liikkuvuutta lisääviä, kehoa avaavia ja vahvistavia harjoituksia, palautumis- ja rentoutumismetodeja sekä mielikuvaharjoitteita.”

VAPAA PÄÄSY! / FRITT INTRÄDE! / FREE ENTRANCE!
Kesto reilu tunti. Sateen sattuessa tilaisuus perutaan.

Mukaan tarvitset vain oman joogamaton/jumppa-alustan ja liikuntaan soveltuvan asun.

Yhteistyössä Turun kaupunki

Lisätietoja: info@tmj.fi ja  www.tmj.fi

Lisätietoa Minnan metodeista

Minnan Metodit -kurssi jälleen Lauttasaaressa

Minnan Metodit jälleen Lauttasaaressa 19.-20.9.2015

Keväällä suuren suosion saavuttanut Minna Tervamäen Minnan Metodit -tiiviskurssi saa syksyllä jatkoa. Kurssi järjestetään 19.-20.9.2015 Lauttasaaren Liikuntakeskuksella.

Kurssin aikataulu on molempina päivinä klo 12.15-14.15.

Kurssin hinta verkkokaupassa on 109€.

Ilmoittautumiset timo.nuutinen@liiku.net

Lisätietoja: minna@minnatervamaki.com

MARITA LIULIAN OHJAAMA SWAN SONG KUOPIO TANSSII JA SOI FESTIVAALILLA 15. JA 16.6.

Marita Liulia & Co.

Swan Song
Joka hetkessä asuu ikuisuus

Medianoita Marita Liulian uutuusteos Swan Song yhdistää multimediaa, tanssia ja musiikkia. Tanssin tähdet Minna Tervamäkija Ima Iduozee kohtaavat muusikot Tomas Djupsjöbackan (sello) ja Ali Kesannon(electronica). Esityksen sähköisestä visualisoinnista vastaavat Liulia ja Antti Kuivalainen.

Iltaan sisältyy Liulian Kuolemantanssi-trilogian toinen osa. Lyhytelokuvan päärooleissa kuusivuotias Vilma Kolehmainen, Minna Tervamäki jaMarianne Möller.

Swan Song nostaa esiin ajankohtaisia teemoja vieraan pelosta ja elämän arvaamattomuudesta. Voittamalla pelkonsa ihminen uudistuu ja toteuttaa unelmansa.

Ei ole koskaan liian myöhäistä tarttua hetkeen, jossa asuu ikuisuus.

15. & 16.6. klo 21.00
Kuopion kaupunginteatteri, Minna -näyttämö
Kesto 115 min, väliaika
Liput alk. 51,50€

Kuopio tanssii ja soi

Bright Shadow

Harmonikkataiteilija Kimmo Pohjosen ja tanssija-koreografi Minna Tervamäen Bright Shadow -teos peilaa kahden vahvan taiteilijan vastavoimia. Produktio sai alkusysäyksen pari vuotta sitten. Taiteilijat työstivät ensin lyhyemmän teoksen Kansallisoopperassa järjestettyyn yksityistilaisuuteen, jonka jälkeen kipinä kokoillan teoksesta syntyi.

Harmonikkataiteilija Pohjosen kansainvälinen suosio pohjautuu hänen kykyynsä ennakkoluulottomasti ja rohkeasti irrottautua kaikesta tavanomaisesta ja tutusta. Pohjonen on uransa aikana esiintynyt yli 500 kansainvälisellä festivaalilla ja maailman arvostetuimmissa konserttitaloissa.

Tähtitanssija Tervamäen menestyksekäs ura on koostunut kaikista tärkeimpien klassikkobalettien päärooleista ja yhteistyöstä useiden nykykoreografien kanssa.

Kesto n. 65-70 min, ei väliaikaa

Seuraavat esitykset:

29.11.2014 klo 19 Kerava-sali, Kerava

4.11.2014 klo 19 Savoy-teatteri, Helsinki